Over Velocity Ladies


Manon en Judith ontmoetten elkaar in 2016 tijdens een Start2Bike cursus in Maastricht. Manon als instructrice, Judith als beginnend wielrenster. Het klikte tussen de twee. Enige tijd later werkten zij samen in en met het bestuur van vrouwenwielergroep Ladies First Cycling in Maastricht. Al snel blijkt dat de twee samen meer willen doen voor het vrouwenwielrennen.

 

In 2018 startte Judith door haar verhuizing een nieuwe groep in Eindhoven. Deze groep groeit in 2019 uit tot de officiële wielervereniging Velocity Ladies Eindhoven met een eigen bestuur.

Binnen Velocity Ladies Eindhoven tillen Manon en Judith binnen de Commissie Velocity Ladies Benelux hun ideëen een trapje hoger. Hun ambities zijn nog meer dames, door het hele land, te ondersteunen in hun wielerambities.

 

De commissie Velocity Ladies Benelux heeft ten doel de Velocity filosofie landelijk te verspreiden. Dit doen ze door het organiseren van ritten, trainingen/clinics en events door de Benelux. En door dames die een eigen Velocity groep willen starten te ondersteunen.

 

Omdat samen fietsen veel leuker is!Wie zijn wij?

Manon Zuurmond

 

Een vakantie met korfbalvrienden naar de Alpe d'Huez heeft mij uiteindelijk aan het fietsvirus geholpen. Ik kwam de berg boven na amper 2 maandjes op een racefiets en zei direct: 'Dat ga ik een volgende keer sneller doen.'

 

Pas sinds Alpe d'HuZes kwam ik erachter dat wielrennen veel verder gaat dan solo je rondjes rijden. Er zitten allemaal leuke communities achter en  mensen vinden het tof om hun ervaringen te delen. Sindsdien ben ik getriggerd mensen op de fiets samen te brengen en mijn kennis en verhalen te delen.

 

Zelf ben ik een fanatiek fietster die van uitdagingen houdt. Ik ben bereid daar hard voor te werken, maar hou ook van gezellige social rides. Sinds 2018 combineer ik het fietsen ook met hardlopen en zwemmen in triatlons.

 

Judith Vroemen

 

Door het wielervirus aangestoken in 2015 door mijn vader en daarna door het enthousiasme van Manon en de andere dames in Maastricht!

Wielrennen is voor mij een vrijblijvende, laagdrempelige en gezellige manier om samen met andere dames te sporten.  Samen naar doelen toewerken zoals een mooie toertocht of een fietsvakantie in de Alpen of Mallorca :)

 

Naast de nodige uren op de fiets ben ik vaak te vinden op de yogamat en hou ik ervan om lekker te eten en te drinken met vrienden en familie of gewoon op de bank een filmpje te kijken.