Deelnemers aan het woord Start2Bike


Start2Bike 2019

Een verslag van deelneemster Ime van Berloo

 

Na wat fietservaring op een mountainbike vond ik het wel tijd worden voor een nieuwe uitdaging; wielrennen.

 

Daarom kwam er een nieuwe wielrenfiets waarmee ik graag sneller en beter wilde gaan fietsen.
Maar vastzitten aan je pedalen en fietsen met dunne bandjes is toch wel even wennen.  En hoe schakel je nou goed op zo'n fiets? En hoe kom ik die bochten goed door zonder te vallen of veel tempo te verliezen?
Voor die handige tricks en tips meldde ik me aan voor de trainingen van Start2Bike bij Velocity Ladies Eindhoven."Met oog voor ieders niveau"


Judith, Manon, Miriam en Debby zijn 4 enthousiaste dames en brengen dit enthousiasme over wielrennen met veel plezier over op de trainingsgroep van +/- 14 fietsende dames van verschillende leeftijden. Met z'n vieren zorgen ze voor een veilige, laagdrempelige maar gezellige en ongedwongen sfeer in de trainingen. 


Met oog voor ieders niveau, maar zeker ook voor de groep, starten ze iedere training met duidelijke uitleg en praktische oefeningen op rustige oefenterreinen. 
Na wat praktische en handige oefeningen over bijvoorbeeld remmen, schakelen en bochten maken wordt het geleerde in de praktijk gebracht in een mooie rit van +- 15 km door de omgeving van Eindhoven. Hierbij weten zij de groep iedere keer weer een mooi en afwisselend stukje van Eindhoven te laten zien. 

De trainingen van Start2Bike bij Velocity ladies Eindhoven hebben mij opgeleverd dat ik in korte tijd zekerder op mijn fiets zit, handiger ben geworden in sturen, schakelen en remmen en dat ik al fietsend weer een paar mooie stukjes Eindhoven heb mogen ontdekken. 

Dames bedankt daarvoor!

 


Start2Bike 2019

Een verslag van deelneemster Caroline Koot

 

In april-mei 2019 heb ik meegedaan aan de NTFU Start2Bike training die gegeven werd door Velocity ladies Eindhoven. Met 14 enthousiaste dames namen we deel aan 4 lessen op woensdagavond.

 

In de training leer je om stabieler en comfortabeler op je racefiets te zitten. Daardoor krijg je meer vertrouwen en plezier in het fietsen. Op een parkeerterrein deden we oefeningen met schakelen, remmen, bochten rijden enzovoort. Er zaten ook spelonderdelen in zoals tikkertje en slakkenrace. Na afloop van de oefeningen reden we een groepsrit om het geleerde in praktijk te brengen. Goed om te leren in een groep te rijden en een gezellige afsluiting van de training.

 

De trainsters van Velocity, Judith, Debby, Mirjam en Manon, zijn professioneel en leren je veel, of je nu weinig of veel fiets ervaring hebt. Ik heb ervan genoten en heb zin om het fietsseizoen er verder tegengaan te gaan.