zaterdag 27 juni

CLINIC KLIMMEN&DALEN

Valkenburg (Li)


Programma

Startlocatie:

Amstel Gold Race XP

Plenkertstraat 50

Valkenburg (Li)

 

Ontvangst: 9.45u

Vertrek: 10.00u

Duur clinic: ongv 4 uur

Afsluiting: 14.30u

 

Kosten: €24,95

 

Tijden onder voorbehoud. Calamiteiten als een lekke band of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we vroeger of later terug zijn van de clinic.

 

Klimmen en dalen, waar kan dat nu beter dan in het prachtige Zuid Limburg? Naast de bekende kuitenbijters als de Cauberg, Keutenberg en Eyserbosweg zijn er tal van mooie veel minder steile klimmetjes. En die zullen we vooral gaan aandoen tijdens de clinic Klimmen en Dalen.

Klimmen en dalen nog nooit eerder gedaan? Angst bij het afdalen of bang een klim niet boven te komen? Tijdens deze clinic Klimmen en Dalen gaan we proberen je hierover heen te zetten.

 

We gaan aan de slag met verschillende klim en daal oefeningen onder begeleiding van ervaren instructrices. Wanneer schakel je lichter, hoe lees je een klim, wat doet je ademhaling en hoe blijf je vooral rustig en zelfverzekerd op die klim? Niets is lekkerder dan hard naar beneden zwieren na zo'n beklimming. Maar hoe doe je dat? Hoe hou je je lichaam op de fiets en hoe zorg je voor een prettig tempo?

 

Samen gaan we rustig oefenen binnen een gezellige sfeer. En in tussentijd genieten we van het prachtige Zuid Limburg.

 

We vertrekken vanuit gastheer de Amstel Gold Race Xperience, een gezellig wielercafé in Valkenburg. Hier zijn kleedruimten en douches en kun je je spullen veilig achterlaten tijdens de clinic.

 

De kosten voor deze clinic bedragen €24,95

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

- parkeren

- omkleden en douchen

- koffie/thee en vlaai bij ontvangst

- spullen stallen tijdens de clinic

- de clinic van rond de 4 uurtjes zelf ;-)

 

Na afloop kunnen we op eigen kosten nog een drankje en/of een hapje na doen.Veiligheid

Voor de veiligheid van de groep tijdens de Velocity LIV Ride gelden een aantal algemene regels. Fiets je graag met ons mee, lees dan onze afspraken even door. Niet alleen veilig voor de groep, maar ook voor jou!