Velocity Ladies Eindhoven


Covid 19 update:

We fietsen weer!

5 juni 2021

 

We fietsen weer in groepen! Op dinsdagavonden en in het weekend wordt er weer gefietst in groepen. Op dinsdagavond is er een Velovaardig en een reguliere rit. Velovaardig is een laagdrempelig concept waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van fietsvaardigheid maar ook het leren rijden in de groep

 

Tijdens het sporten hoeft er onderling geen 1,5m afstand gehouden te worden. Wel houden we afstand tot onze medeweggebruikers. 

 

Uiteraard geldt: heb je klachten, hoe mild ook, dan blijf je thuis! En tijdens de ritten houden we zoveel mogelijk afstand tot elkaar en andere weggebruikers.

 

Meiden die willen komen sfeerproeven zijn in Eindhoven weer van harte welkom.

 


Velocity Ladies Eindhoven is in april 2018 gestart en de afgelopen periode uitgegroeid tot een leuke groep die wekelijks gezellig samen fietst.

Dames die elkaar af en toe uitdagen, nieuwsgierig en leergierig zijn en zeker door weer en wind blijven fietsen.

 

Velocity is een fietsgroep voor zowel beginnende als gevorderde dames die op een vrijblijvende manier samen willen wielrennen. Iedere week toeren we rondom Eindhoven en ontdekken zo steeds weer nieuwe wegen. Soms dagen we elkaar uit om net iets sneller te trappen en op winterse dagen überhaupt te gaan fietsen.

 

Maar we presteren altijd samen, helpen elkaar en houden ook af en toe van een drankje na de rit. Wees welkom om een keer met ons mee te fietsen:

 

Omdat samen fietsen veel leuker is!


Veiligheid

Samen fietsen is gezellig, maar veiligheid staat altijd voorop! Daarom houden we ons tijdens de ritten aan een aantal regels. Lees ze even door voordat je bij ons aansluit.

Meefietsen?

Wil je graag een keertje met ons meefietsen? Even sfeerproeven binnen onze fietsgroep? Dat kan natuurlijk! 

WielerKalender

Bekijk onze kalender voor informatie over vertrektijden en -locatie en voor de data van onze ritten, clinics en trainingen.Velocity Ladies werkt samen met LIV, een vooraanstaand (sub)merk van GIANT dat zich net als Velocity Ladies volledig richt op wielrennende vrouwen. Vanuit diverse GIANT stores organiseren we samen ritten en clinics, voor vrouwen door vrouwen. Op deze manier dragen we de filosofie van Velocity Ladies uit op steeds meer plekken en hopen we meer dames te laten zien hoe leuk is het om samen te wielrennen.


NIEUWS


MTB- Clinic zondag 11 oktober

 

AFGELAST

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen hebben we besloten om alle evenementen en clinics af te lassen.

Dit geldt dus ook voor onze MTB-clinic.

 

Net als vorig jaar organiseert Velocity Ladies Zondag 11 oktober weer een MTB-clinic voor de enthousiaste MTB-ers onder ons.

Ook NIET Velocity Ladies-leden zijn uiteraard van harte welkom om hierbij aan te sluiten.

Tijdens deze clinic word je een met je mountainbike.

Je leert balans te houden en technieken om veilig en met plezier een MTB-parcours af te leggen.

De clinic is geschikt voor alle niveaus.

Kosten bedragen 7.50 euro p.p.

Gegarandeerd plezier en een heerlijk afsluitend drankje bij Joe Mann.

 

Programma:

10.00 uur Verzamelen Joe Mann - Joe Mannweg 4, 5681 PT in Best

10.15 uur  Ins and Outs van het mountainbiken

10.30 uur Start oefeningen/spelletjes

11.15 uur   MTB route incl. tips en tops

12.15 uur  Afronden Clinic

12.30 uur Afsluiten Joe Mann

 

Mocht je graag deel willen nemen aan deze clinic, maar ben je (nog) niet in bezit van een eigen MTB.?

Laat het ons weten (zie inschrijfformulier) dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het maximum is 15 deelneemsters (vol = vol)

 


Start2Bike Ladies Only

bij Velocity Ladies Eindhoven zit VOL

Steeds meer mensen starten met racefietsen, waaronder ook vele vrouwen. Maar fietsen op zo'n racefiets -het remmen, schakelen of in balans blijven- is toch wel wat anders dan op de vertrouwde stadsfiets. En om de beginnende wielrenster op weg te helpen kun je bij Velocity Ladies in Eindhoven het programma Start2Bike Ladies only volgen.

 

Samen met andere meiden kun je onder begeleiding van een ervaren instructeur de basistechniek van het wielrennen oefenen. Binnen een gezellige sfeer verbeteren we technieken als het veilig remmen, het nemen van bochten of het rijden in een groep. Leerzaam, maar ook ontzettend gezellig.

 

En niet enkel voor de beginnende wielrenster, maar ook voor wat verder gevorderden die weer even terug naar de basis willen is dit programma leuk.

 

Meer informatie? Check https://www.start2bike.nl/of mail je vraag naar info@velocityladies.nl

 

Inschrijven kan niet meer, we zitten met 15 deelneemsters helemaal vol!

Start2Bike in Eindhoven

Trainingen op woensdag avonden:
8, 15, 22 april en 6 mei van 19.00u - 21.00u
(De eerste training start om 18.30u)
Onze vertreklocatie is Giant Store Eindhoven


VOL! :-) Velocity Clinic: 24 augustus

29 juli 2019

 

Op zaterdag 24 augustus organiseert Velocity Ladies de Bochtige Clinic.

 

Een gezellige leerzame clinic -speciaal voor dames- over het nemen van bochten. Kleine bochten, grote bochten, solo, met zijn 2-en of in een groep. Welke technieken helpen bij het nemen van een bocht, en hoe doe je dit nu wanneer je 2 aan 2 rijdt? We gaan het allemaal oefenen.

 

We verzamelen bij de Giant Store Eindhoven, om van daar uit samen naar een afgesloten parcours te fietsen in Geldrop. Daar ligt een heerlijk bochtig parcours waarom we al onze oefeningen kunnen doen. Wel zo fijn dat we niet op andere weggebruikers hoeven te letten, toch?

 

Na afloop van de clinic in Geldrop fietsen we samen uit naar Cyklist waar we kunnen nakletsen onder het genot van een drankje en mogelijk een lunch (eigen rekening).

 

Programma:
8.45u verzamelen bij Giant Store Eindhoven
9.00u vertrek naar bochtig parcours
10.00u start oefeningen
13.00u einde oefeningen
14.00u afsluiting bij Cyklist


Winnaar 'Club van het Jaar' gemeente Eindhoven en provincie Noord-Brabant!

12 juni 2019

 

Stemmers die massaal op Velocity Ladies hebben gestemd tijdens de Club van het Jaar verkiezingen: Ontzettend bedankt!

 

Velocity Ladies is uitgeroepen tot Gemeentewinnaar Eindhoven én Provinciewinnaar Noord-Brabant 'Verkiezing Club van het Jaar 2019'. Reden voor een feestje natuurlijk! Maar we zijn er nog niet. Doordat we Provinciewinnaar zijn geworden dingen we mee voor de Landelijke titel 'Club van het Jaar 2019'! En die kans willen we als kersverse vereniging niet laten liggen.

 

Op dinsdag 18 juni zijn alle provinciewinnaars uitgenodigd om voor een vakjury een pitch te houden. De juryleden zijn afgevaardigden van NOC*NSF, Rabobank, het AD, de winnaar van vorig jaar en diverse sportbonden. Een mooie kans om onze vereniging, onze ambities en visie te toetsen.

 

En dit alles niet alleen voor de titel 'Club van het Jaar 2019'. Er zijn ook leuke prijzen te winnen voor onze vereniging. Zo kunnen we een masterclass naar keuze winnen en een professionele promo video. Een boost die onze vereniging natuurlijk ontzettend kan gebruiken!
Velocity Ladies ontvangt Wethouder Sport Eindhoven Stijn Steenbakkers

4 juni 2019

 

Met trots hebben wij de Eindhovense Wethouder van Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport, Stijn Steenbakkers mogen verwelkomen bij Velocity Ladies Eindhoven.

 

 

Aan hem de eer om als allereerste man deel te nemen aan onze vrouwen toertocht. Nog bijzonderder zijn allereerste kennismaking met de wielrenfiets.

Bij aankomst netjes gekleed in pak, werd hij als snel in zijn CDA fietspak gehesen. Na een kennismaking met de vereniging, onze filosofie, en enkele korte veiligheidsinstructies klaar om op de fiets te stappen.

 

 Met dank aan de Giant Store Eindhoven voor de materiaalhuur.

 

Zowel Stijn als alle dames hebben zichtbaar genoten van deze mooie rit. Voor herhaling vatbaar.

 

 Wat een enthousiasme, wat een gezelligheid!

#omdatsamenfietsenleukeris