Velocity Ladies Eindhoven

Velocity Ladies Eindhoven is in april 2018 gestart en de afgelopen periode uitgegroeid tot een leuke groep die wekelijks gezellig samen fietst.

Dames die elkaar af en toe uitdagen, nieuwsgierig en leergierig zijn en zeker door weer en wind blijven fietsen.

 

Velocity is een fietsgroep voor zowel beginnende als gevorderde dames die op een vrijblijvende manier samen willen wielrennen. Iedere week toeren we rondom Eindhoven en ontdekken zo steeds weer nieuwe wegen. Soms dagen we elkaar uit om net iets sneller te trappen en op winterse dagen überhaupt te gaan fietsen.

 

Maar we presteren altijd samen, helpen elkaar en houden ook af en toe van een drankje na de rit. Wees welkom om een keer met ons mee te fietsen:

 

Omdat samen fietsen veel leuker is!


Veiligheid

Samen fietsen is gezellig, maar veiligheid staat altijd voorop! Daarom houden we ons tijdens de ritten aan een aantal regels. Lees ze even door voordat je bij ons aansluit.

Meefietsen?

Wil je graag een keertje met ons meefietsen? Even sfeerproeven binnen onze fietsgroep? Dat kan natuurlijk! 

WielerKalender

Bekijk onze kalender voor informatie over vertrektijden en -locatie en voor de data van onze ritten, clinics en trainingen.Velocity Ladies werkt samen met LIV, een vooraanstaand (sub)merk van GIANT dat zich net als Velocity Ladies volledig richt op wielrennende vrouwen. Vanuit diverse GIANT stores organiseren we samen ritten en clinics, voor vrouwen door vrouwen. Op deze manier dragen we de filosofie van Velocity Ladies uit op steeds meer plekken en hopen we meer dames te laten zien hoe leuk is het om samen te wielrennen.


NIEUWS


VOL! :-) Velocity Clinic: 24 augustus

29 juli 2019

 

Op zaterdag 24 augustus organiseert Velocity Ladies de Bochtige Clinic.

 

Een gezellige leerzame clinic -speciaal voor dames- over het nemen van bochten. Kleine bochten, grote bochten, solo, met zijn 2-en of in een groep. Welke technieken helpen bij het nemen van een bocht, en hoe doe je dit nu wanneer je 2 aan 2 rijdt? We gaan het allemaal oefenen.

 

We verzamelen bij de Giant Store Eindhoven, om van daar uit samen naar een afgesloten parcours te fietsen in Geldrop. Daar ligt een heerlijk bochtig parcours waarom we al onze oefeningen kunnen doen. Wel zo fijn dat we niet op andere weggebruikers hoeven te letten, toch?

 

Na afloop van de clinic in Geldrop fietsen we samen uit naar Cyklist waar we kunnen nakletsen onder het genot van een drankje en mogelijk een lunch (eigen rekening).

 

Programma:
8.45u verzamelen bij Giant Store Eindhoven
9.00u vertrek naar bochtig parcours
10.00u start oefeningen
13.00u einde oefeningen
14.00u afsluiting bij Cyklist


Winnaar 'Club van het Jaar' gemeente Eindhoven en provincie Noord-Brabant!

12 juni 2019

 

Stemmers die massaal op Velocity Ladies hebben gestemd tijdens de Club van het Jaar verkiezingen: Ontzettend bedankt!

 

Velocity Ladies is uitgeroepen tot Gemeentewinnaar Eindhoven én Provinciewinnaar Noord-Brabant 'Verkiezing Club van het Jaar 2019'. Reden voor een feestje natuurlijk! Maar we zijn er nog niet. Doordat we Provinciewinnaar zijn geworden dingen we mee voor de Landelijke titel 'Club van het Jaar 2019'! En die kans willen we als kersverse vereniging niet laten liggen.

 

Op dinsdag 18 juni zijn alle provinciewinnaars uitgenodigd om voor een vakjury een pitch te houden. De juryleden zijn afgevaardigden van NOC*NSF, Rabobank, het AD, de winnaar van vorig jaar en diverse sportbonden. Een mooie kans om onze vereniging, onze ambities en visie te toetsen.

 

En dit alles niet alleen voor de titel 'Club van het Jaar 2019'. Er zijn ook leuke prijzen te winnen voor onze vereniging. Zo kunnen we een masterclass naar keuze winnen en een professionele promo video. Een boost die onze vereniging natuurlijk ontzettend kan gebruiken!
Velocity Ladies ontvangt Wethouder Sport Eindhoven Stijn Steenbakkers

4 juni 2019

 

Met trots hebben wij de Eindhovense Wethouder van Economie, Brainport, Innovatie, Onderwijs en Sport, Stijn Steenbakkers mogen verwelkomen bij Velocity Ladies Eindhoven.

 

 

Aan hem de eer om als allereerste man deel te nemen aan onze vrouwen toertocht. Nog bijzonderder zijn allereerste kennismaking met de wielrenfiets.

Bij aankomst netjes gekleed in pak, werd hij als snel in zijn CDA fietspak gehesen. Na een kennismaking met de vereniging, onze filosofie, en enkele korte veiligheidsinstructies klaar om op de fiets te stappen.

 

 Met dank aan de Giant Store Eindhoven voor de materiaalhuur.

 

Zowel Stijn als alle dames hebben zichtbaar genoten van deze mooie rit. Voor herhaling vatbaar.

 

 Wat een enthousiasme, wat een gezelligheid!

#omdatsamenfietsenleukeris