Veiligheid Voorop Velocity!

Veiligheid binnen onze Velocity groepen en activiteiten vinden we erg belangrijk. We zijn immers deelnemers van het verkeer en hebben te maken met de reguliere verkeersregels en andere verkeersdeelnemers. En we houden ons aan de geldende verkeersregels.

 

Maar ook voor de veiligheid binnen onze Velocity groepen gelden een aantal algemene regels. Op deze pagina delen we de Velocity Gedragsregels en vertellen we meer over veilig groepsrijden.

 

Velocity Ladies biedt op dit gebied ook een aantal interne cursussen aan om al onze Velocity Ladies op te hoogte te brengen van de geldende regels en gebruiken.


Gedragsregels

We fietsen iedere week samen. Om dit gezellig en veilig te houden hebben we gedragsregels, zoals "Samen uit Samen thuis" en 'is iedereen verantwoordelijk voor haar eigen deugdelijk materiaal'. 

Groepsrijden

Tijdens de rit maken we gebruik van een aantal gebaren om het zo veilig mogelijk te houden voor iedereen. Het dragen van een helm is tijdens onze ritten verplicht. Lees via onderstaande link alle afspraken waar een VelocityLady zich aan houdt.

Cursussen

Om de veiligheid tijdens de ritten te bevorderen organiseren we regelmatig cursussen rondom Veilig groepsrijden en leiden we zelf Ritleidsters op.

 

Let op: aan deze pagina wordt nog hard gewerkt!