Velocity Ladies Lisse

Door de Corona maatregelen die van kracht zijn en tot 1 juni duren tot nader order, kunnen we helaas niet zeggen wanneer we onze Dinsdagavond Ritten kunnen starten. Uiteraard zullen we jullie via onze social media kanalen (en bij ingeschreven ook per mail) op de hoogte houden wanneer er ontwikkelingen zijn op dit gebied.

Tot die tijd, blijf gezond, hou je haaks, wees verstandig.

Tot fiets!
Manon en Velocity Ladies.


Wat?

Dinsdagavondritten nog nader te bepalen.

 

Starttijd: 19.00u

Startlocatie: Giant Store Oppelaar

                     Kanaalstraat 122, Lisse

Lengte ritten: Afhankelijk van zonsondergang.

 

Streeftempo: tussen 25-28km/h gemm.

We zijn gek op gezelligheid onderweg en we hoeven elkaar ook weer niet het licht uit de ogen te fietsen. Al houden we wel van: sterk rijden en no nonsense.

Dit is uiteraard ook afhankelijk van de samenstelling van de groep waarmee we fietsen.

Voor wie?

Voor dames die het leuk vinden op een vrijblijvende manier samen met andere meiden te fietsen. Jong, oud, van ervaren tot nog niet zo heel veel ervaring. We heten je van harte welkom in onze nieuwe groep in Lisse.

 

Meehelpen?

Ken jij de mooiste plekjes van de Bollenstreek en omgeving? Vind je het gezellig om met een groep meiden te fietsen? Spreekt het concept van Velocity Ladies je aan?

Initatiefneemster Manon kan zeker hulp gebruiken, vooral met de routes! Maar ook met het vinden van nieuwe fietsmaatjes. Manon kent het Limburgs Heuvelland op haar duimpje maar leert ook graag haar nieuwe omgeving goed kennen!

 

Manon komt graag in contact met je. Stuur je mailtje naar:

info@velocityladies.nl

ovv Velocity Lisse

 

Partners in 'Crime'

Net als VL Eindhoven zal Lisse een leuke samenwerking hebben met haar sponsor LIV. Het vrouwenmerk van Giant speciaal voor vrouwen, ontwikkeld door vrouwen. Dat past Velocity Ladies natuurlijk als geen ander.

 

Alle ritten van Velocity Ladies Lisse starten vanuit Giant Store Oppelaar te Lisse. De monteurs van Oppelaar staan altijd voor ons klaar voor advies, onderhoud en het verhelpen van kleine mankementen voor onze ritten.

Meer over VL Lisse

Wat is Velocity Ladies Lisse?

Velocity Ladies Lisse is een nieuwe wielergroep speciaal voor en door vrouwen. Waarbij gezelligheid en sportiviteit samen gaan, zoals dat ook bij de Ladies in Eindhoven het geval is.

 

Wat gaat Velocity Ladies Lisse doen?

We zijn een startende groep, dus we beginnen klein: Elke dinsdagavond vanaf april 2020 zullen we fietsen. Bij genoeg animo vanuit de groep komen daar uiteraard snel weekendritten bij.

 

NTFU vereniging Velocity Ladies

Velocity Ladies is een wielervereniging aangesloten bij de toerfietsbond NTFU. Hierdoor zijn we verplicht alle leden aan te melden als NTFU-lid.

(lees meer over het NTFU-lidmaatschap en de voordelen hiervan op https://www.ntfu.nl/fietsers/lid-worden)

 

De eerste maand kun je gratis met Velocity Lisse meefietsen. Je wordt door ons bij het NTFU aangemeld als gastrijdster waardoor je volledig verzekerd met ons meefietst. Super fijn!

 

Na deze maand vragen we je lid te worden van Velocity Ladies als je bij ons wilt blijven fietsen. Als lid bij onze opstartende groep in Lisse vragen we je een symbolische €1 voor 2020, naast de kosten voor het NTFU-lidmaatschap.

 


Wat is het verhaal achter Velocity Ladies Lisse?

Velocity Ladies heeft de ambitie om 'landelijk te gaan' met haar concept. Meer dames op de racefiets en/of mountainbike! Omdat samen fietsen nu eenmaal leuker is.

 

De kar in Lisse wordt getrokken door Manon Zuurmond. Zij is per november 2019 verhuisd van Maastricht naar Sassenheim. In Maastricht heeft Manon veel ervaring opgedaan als voorzitter en kartrekker bij Ladies First Cycling en is bij Velocity Ladies achter de schermen betrokken bij verschillende projecten.

 

Het is Manon haar passie om meiden te enthousiasmeren voor de wielersport. Door groepen op te starten, door clinics en indoor trainingen te verzorgen, door als denktank betrokken te zijn bij initiatieven van derden (bv Limburg Cycling). Manon is betrokken en gemotiveerd en ziet graag samenwerkingen ontstaan tussen verschillende partijen binnen de (wieler)sport. Voor Manon is het starten van een nieuwe damesgroep in haar nieuwe woonomgeving dan ook een logische stap.

 

Ambitie

We zijn een beginnende groep die nu valt onder de de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Velocity Ladies Eindhoven.

We willen uiteindelijk graag uitgroeien tot zelfstandige groep als onderdeel van Velocity Ladies.

 Update 26 maart 2020

 

Velocity Ladies volgt de adviezen omtrent het Corona virus (COVID-19) van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en RIVM, alsmede specifieke adviezen vanuit het NOS*NSF én NTFU.

 

De afgekondigde maatregelen vanuit de overheid zijn van kracht tot 1 juni 2020.

Dat betekent dat tot die tijd alle reguliere ritten en (externe) activiteiten van Velocity Ladies geannuleerd worden.

Wij houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en informeren jullie hierover.

 

Iedereen is natuurlijk vrij om zelf te gaan fietsen. Gebruik daarbij je gezonde verstand en hopelijk kunnen we snel weer samen de fiets op!

 

Met sportieve groeten,

Bestuur Velocity Ladies

 


Velocity Ladies Lisse in het nieuws

29 februari 2020

 

Velocity Ladies Lisse haalt het nieuws in de Duin- en Bollenstreek. Met een leuk klein stukje staan we op de voorpagina van de Weekendkrant.

 

Je kunt je nog steeds opgeven voor de openingsrit op dinsdag 7 april. Maar natuurlijk mag je ook elke andere dinsdag aansluiten!

 

Geef je op via onderstaand knop!


Start2Bike Ladies Only

bij Velocity Ladies Lisse

3 februari 2020

 

Steeds meer mensen starten met racefietsen, waaronder ook vele vrouwen. Maar fietsen op zo'n racefiets -het remmen, schakelen of in balans blijven- is toch wel wat anders dan op de vertrouwde stadsfiets. En om de beginnende wielrenster op weg te helpen kun je bij Velocity Ladies in Lisse het programma Start2Bike Ladies only volgen.

 

Samen met andere meiden kun je onder begeleiding van een ervaren instructeur de basistechniek van het wielrennen oefenen. Binnen een gezellige sfeer verbeteren we technieken als het veilig remmen, het nemen van bochten of het rijden in een groep. Leerzaam, maar ook ontzettend gezellig.

 

En niet enkel voor de beginnende wielrenster, maar ook voor wat verder gevorderden die weer even terug naar de basis willen is dit programma leuk.

 

Meer informatie? Check https://www.start2bike.nl/of mail je vraag naar info@velocityladies.nl

 

Deze cursus in al helemaal volgeboekt! 10 enthousiaste dames hebben zich aangemeld!

Start2Bike in Lisse

Trainingen op donderdag avonden:
9, 16, 23 en 30 april van 19.00u - 21.00u
(De eerste training start om 18.30u)
Onze vertreklocatie is Giant store Oppelaar Lisse.'Omdat samen fietsen leuker is'