Velocity Ladies Lisse


Covid-19 update: Ritten opgeschort

4 november 2020

 

Als gevolg van de opnieuw verscherpte coronamaatregelen die vanaf 14 oktober 22.00u gelden, heeft het bestuur van Velocity Ladies besloten al haar ritten en andere verenigingsactiviteiten op te schorten tot nader order.

 

De door de NTFU aangegeven verscherpte maatregelen houden in dat je samen, met maximaal 2 personen mag fietsen (geldend vanaf 4 november 22.00u),  waarbij je de 1,5m afstand tot elkaar en andere weggebruikers dient te houden. Bij elkaar in het wiel rijden, of schouder aan schouder naast elkaar fietsen kan niet meer. Hierdoor wordt het samen fietsen in de praktijk onmogelijk. Daarnaast draagt de vereniging op deze manier bij aan het inperken van de sociale contacten.

 

Geen tof bericht, maar samen krijgen we corona er wel onder. Tot die tijd: #ridesolo, stay safe, wees verstandig en blijf thuis bij klachten!

 

Met sportieve groeten,

Bestuur Velocity Ladies


Wil je komen sfeerproeven? Vul het proefritformulier in via bovenstaande knop! Dan nemen we contact met je op!Kalender weekenden

 

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle ritten en activiteiten opschort tot nader order.

 


 

 

Check voor rit-details onzeWanneer rijden we?

Dinsdagavond Ritten (vanaf apr 2021)

Starttijd: 19.00u

Startlocatie: Giant Store Oppelaar

                     Kanaalstraat 122, Lisse

Lengte ritten: Rond de 30-40km.

 

Weekend Ritten

De ene week op zaterdag, de andere week op zondag.

Starttijd: 8.30u

Startlocatie: Giant Store Oppelaar

Lengte ritten: varieert

 

Streeftempo: tussen 24-28km/h gemm.

We zijn gek op gezelligheid onderweg en we hoeven elkaar ook weer niet het licht uit de ogen te fietsen. Al houden we wel van: sterk rijden en no nonsense.

Dit is uiteraard ook afhankelijk van de samenstelling van de groep waarmee we fietsen.

Wie fietsen er mee?

Voor vrouwen die het leuk vinden op een vrijblijvende manier samen met andere meiden te fietsen. Jong, oud, van ervaren tot nog niet zo heel veel ervaring. We heten je van harte welkom in onze nieuwe groep in Lisse.

 

Partners in 'Crime'

Net als VL Eindhoven zal Lisse een leuke samenwerking hebben met haar sponsor LIV. Het vrouwenmerk van Giant speciaal voor vrouwen, ontwikkeld door vrouwen. Dat past Velocity Ladies natuurlijk als geen ander.

 

Alle ritten van Velocity Ladies Lisse starten vanuit Giant Store Oppelaar te Lisse. De monteurs van Oppelaar staan altijd voor ons klaar voor advies, onderhoud en het verhelpen van kleine mankementen voor onze ritten.

Onze ambitie

We zijn een beginnende groep die nu valt onder de de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Velocity Ladies Eindhoven.

We willen uiteindelijk graag uitgroeien tot zelfstandige groep als onderdeel van Velocity Ladies.

 

Meer over VL Lisse

Wat is Velocity Ladies Lisse?

Velocity Ladies Lisse is een nieuwe wielergroep speciaal voor en door vrouwen. Waarbij gezelligheid en sportiviteit samen gaan, zoals dat ook bij de Ladies in Eindhoven het geval is.

 

Wat gaat Velocity Ladies Lisse doen?

We zijn een startende groep, dus we beginnen klein: Zodra de omstandigheden het toelaten zullen we samen op de dinsdagavonden gaan fietsen. Bij genoeg animo vanuit de groep komen daar uiteraard snel weekendritten bij.

 

NTFU vereniging Velocity Ladies

Velocity Ladies is een wielervereniging aangesloten bij de toerfietsbond NTFU. Hierdoor zijn we verplicht alle leden aan te melden als NTFU-lid.

(lees meer over het NTFU-lidmaatschap en de voordelen hiervan op https://www.ntfu.nl/fietsers/lid-worden)

 

De eerste maand kun je gratis met Velocity Lisse meefietsen. Je wordt door ons bij het NTFU aangemeld als gastrijdster waardoor je volledig verzekerd met ons meefietst. Super fijn!

 

Na deze maand vragen we je lid te worden van Velocity Ladies als je bij ons wilt blijven fietsen. Dit lidmaatschap kost €49 voor 2021, naast de kosten voor het NTFU-lidmaatschap.

 


Wat is het verhaal achter Velocity Ladies Lisse?

Velocity Ladies heeft de ambitie om 'landelijk te gaan' met haar concept. Meer vrouwen op de racefiets en/of mountainbike! Omdat samen fietsen nu eenmaal leuker is.

 

De kar in Lisse wordt getrokken door Manon Zuurmond samen met Lideke, Chrissy en Erica. Manon is per november 2019 verhuisd van Maastricht naar Sassenheim. In Maastricht heeft Manon veel ervaring opgedaan als voorzitter en kartrekker bij Ladies First Cycling en is bij Velocity Ladies achter de schermen betrokken bij verschillende projecten.

 

Het is Manon haar passie om meiden te enthousiasmeren voor de wielersport. Door groepen op te starten, door clinics en indoor trainingen te verzorgen, door als denktank betrokken te zijn bij initiatieven van derden (bv Limburg Cycling). Manon is betrokken en gemotiveerd en ziet graag samenwerkingen ontstaan tussen verschillende partijen binnen de (wieler)sport. Voor Manon is het starten van een nieuwe vrouwengroep in haar nieuwe woonomgeving dan ook een logische stap.

 

Samen met Lideke, Chrissy en Erica hoopt Manon een leuke gezellige vrouwenfietsclub in Lisse op te zetten, voor ieder wat wils en waarbij alle meiden zich thuis voelen.De eerste 100km clubrit!

8 sept 2020

 

Zaterdag 5 september was het zover: Velocity Ladies in Lisse had haar eerste 100km clubrit op het programma staan! Voor een aantal meiden een recordafstand.

 

Zaterdagochtend om 8.30u vertrok de groep van 13 meiden in 2 groepen voor deze mooie rit. Ervaren meiden werden gemixt onder de meiden die deze afstand voor het eerst reden. Want samen sterker en bovendien gezelliger.

 

Net over de helft een corona-proof tussenstop met natuurlijk appeltaart voor de nodige koolhydraten. Maar daarna weer lachend de fiets op. Genieten van de felgroene weilanden en een toch wel pittig westen windje. Maar gelukkig, de laatste kilometers hadden we die half in de rug.

 

Voorzichtig hadden we in de afgelopen weekendritten naar deze afstand toegewerkt. En nu is de eerste 100km van Velocity Ladies in Lisse een feit!

 

Op naar de volgende appeltaart... euh... 100km clubrit!

 Velocity Ladies in Lisse feestelijk van start!

𝔾𝕚𝕤𝕥𝕖𝕣𝕖𝕟 𝕨𝕒𝕤 𝕙𝕖𝕥 𝕗𝕖𝕖𝕤𝕥!
Velocity Ladies in Lisse is eindelijk van start!! En dat werd enthousiast met ons meegevierd.
 
Blik Op Lisse
schreef er een ontzettend tof stuk over met een uitgebreid beeldverslag door Arja Luijk.
 
Met onze speciale dank aan:
Giant store Oppelaar Lisse
Liv Cycling Benelux
Chocoladebikkels.nl
Banketbakkerij Chocolaterie Veldhuizen
WereldWijnen
die onze openingsrit mede mogelijk gemaakt hebben!


Velocity Ladies Lisse opnieuw in het nieuws

Lees verder door op de foto te klikken


Velocity Ladies Lisse in het nieuws

29 februari 2020

 

Velocity Ladies Lisse haalt het nieuws in de Duin- en Bollenstreek. Met een leuk klein stukje staan we op de voorpagina van de Weekendkrant.

 

Lijkt het je leuk om na de corona-crisis met ons mee te fietsen? Geef je interesse door via het invullen van het Proefrit formulier onder de 'Fiets mee!' knop!

 

Hopelijk tot snel op de fiets!


'Omdat samen fietsen leuker is'