LIV Race Day - een review


 

Sinds ongeveer een jaar draag ik het Race Day shirt met korte mouw in de kleuren black/purple/pink. Dit shirt werd al snel mijn lievelingsshirt tussen de vele wielershirts die in mijn kast op stapel liggen. Sinds kort heb ik ook het Race Day shirt Black Edition, hier heb ik ook de bijpassende Bib shorts bij.

 


Eerste indruk

Het shirt voelt licht aan, de panden zijn van verschillende materialen gemaakt en de afwerking ziet er gelikt uit.

Wat me erg aanspreekt zijn de stoere zwarte looks, met een mooie streep is een fijne eyecatcher. De kleding is opvallend en herkenbaar. Het logo van LIV staat op meerdere plaatsen op de kleding, toch oogt het subtiel. Stijlvol, zonder te ogen als een vol geplakte reclamezuil.

Persoonlijk vind ik het shirt met de paarse en roze streep iets mooier dan het andere shirt, het oogt iets vrouwelijker.

 

Het shirt

Het Race Day shirt is niet voor niets mijn favoriet. Ik ben daarom erg blij met een tweede Race Day shirt in mijn kledingcollectie! Naast een mooi uiterlijk speelt de pasvorm hierbij natuurlijk een belangrijke rol voor mij. Het shirt draagt heerlijk; het past perfect, blijft zitten zoals het moet zitten, ademt en droogt snel. Ik kan er heel veel over vertellen, hier een paar highlights:

 


Kruipt niet

Ook bij lange ritten zit het shirt na uren dragen nog steeds heerlijk. Het kruipt niet omhoog. De siliconen rand op het rugpand zorgt hiervoor, maar mijn ervaring is dat sommige shirts ook met zo’n rand gewoon gaan kruipen op je lijf. Dit shirt doet dat niet, groot pluspunt!

Pasvorm

Door mijn brede heupen en smalle taille zitten lang niet alle shirts mooi; ofwel te strak op de heupen, of te veel losse stof in de taille. Bij het Race Day shirt is dit mooi in balans. De stof rekt waar het moet en floddert niet waar er wat ruimte is. En ook de delen die wat rekken, blijven mooi van kleur.

Kleur

Mijn oudste Race Day Shirt is inmiddels tientallen keren gewassen. De kleuren zijn nog steeds als nieuw. Alle panden zijn van verschillende materialen gemaakt, ook hiertussen ontstaan geen kleurverschillen met wassen. De naden blijven ook mooi. Slijtplekken zijn niet zichtbaar. Duurzaam shirt!

Achterzakjes

Op de achterzijde zitten 3 zakken, deze zijn van mooi formaat. Je spullen heb je snel te pakken, er past genoeg in, maar de zakken zijn ook zeker niet te groot. Klein minpuntje is het ontbreken van een zakje met een rits. Dat vind ik altijd wel fijn om een pasje of sleutel in op te bergen.

 


De broek

Dan de broek. Wielerbroeken zijn voor mij altijd een ding. Mijn brede heupen en stevige bovenbenen maken dat veel broeken gapen, draaien, schuiven, kruipen, maar het ergste van alles: het rollade effect. Een nieuwe broek uitproberen is daarom altijd een beetje spannend. Een voor mijn nieuw merk uitproberen zorgt voor wat extra spanning. Daarnaast ben ik altijd erg kritisch op de breedte van het zeem. Sommige zemen zijn voor mij te smal, waardoor ik met m’n zitbotjes op de naden zit, wat natuurlijk voor irritatie zorgt.

 

Zou deze broek aan de verwachtingen voldoen? Ja!


Het eerste wat me opvalt is dat de broek al meteen heerlijk zit, zonder dat er een fiets aan te pas is gekomen. Mooie lichte gladde stof, goede pasvorm en bretels afgestemd op het vrouwenlichaam.

Naden

De naden rekken mooi mee met de stof; geen rollade effect! Ook na meerdere keren wassen blijven de naden mooi, ik ben gelukkig! Bij sommige broeken krimpt de draad in de naad bij het wassen, waardoor de naden strakker komen te staan en gaan snoeren. Deze LIV broek heeft dat niet. Ik ga lang plezier hebben van deze broek.

Zeem

De zeem voldoet ook aan mijn wensen. Breed genoeg en fijn materiaal. Inmiddels al aardig wat km’s gemaakt, zonder irritatie. Deze broek is goed voor urenlang fietsplezier tijdens lange ritten.

Bretels

Aan de bretels moest ik even wennen. Deze komen vanaf een breed rugpand over de schouders samen in een enkele band die op de buik vastgehaakt wordt. Dit voelde even vreemd, zo’n baan over de voorkant. Het zit wel heel mooi, daar waar andere bretels de borsten pletten, lopende deze bretels er mooi tussendoor. Na een paar keer dragen ben ik overtuigd, het zit lekker en zit mooi. Het brede rugpand voelt niet te warm en zorgt voor een mooie pasvorm aan de achterzijde.

Het haakje aan de voorkant is vrij dik, hierdoor zie je die zitten door het shirt heen. Dan zou nog wel een verbeterpunt kunnen zijn. Even naar het toilet gaan is ook wat lastig bij deze broek. Maar bij welke Bib-shorts is dat wel een handige exercitie?

 


"Mijn conclusie: zeer geslaagde combi van mooie stoere looks, prettige pasvorm en hoog draagcomfort. Een aanrader!"

Deze review is geschreven door Debby Weerlink, lid van Velocity Ladies in Eindhoven en LIV ambassadrice


Het shirt is naast de beschreven varianten (black/purple/pink en de black edition) ook in een frisse witte kleur verkrijgbaar!